fredag 11 mars 2011

Nu var denna lån blogg startad

Nu har jag startat en blogg som förhoppningsvis ska hjälpa just dig att låna pengar på ett lättare sätt.


Det finns många olika slags lån, det beror ju på vad du behöver låna till. Här nedan kommer jag skriva lite om olika slags lån och vad dem innebär.


Bostadslån
Bostadslån talar ju nästan för sig själv vad det handlar om men jag hjälper er på traven. Att köpa en bostad är kanske det absolut dyraste köpet du kommer att göra i livet, chansen att just du behöver låna pengar för att investera en bostad är ganska stor. Iallafall, du ansöker om bostadslån hos en bank eller ett hypotek. Men för att långivaren ska vara beredd att låna ut en stor summa pengar krävs en mycket god återbetalningsförmåga. Dessutom krävs en säkerhet (t.ex. ett hus ) eller en borgensman. Ett annat vanligt krav från banken är att man själv betalar minst 10 % kontant. Hur mycket man kan låna till bostaden (belåningsgraden) beror på långivaren. Det kan skilja sig åt mellan olika banker, men upp till 80 % brukar vara rimligt.
Eftersom att ett bolån ofta innebär mycket pengar lönar det sig att jämföra priser. Begär offert från flera låneinstitut och förhandla fram en rimlig ränta som både banken och du själv kan vara nöjd med.

Rörlig och bunden ränta:
Räntan på ett bolån kan vara antingen rörlig eller bunden. Om den är rörlig följer den med räntemarknadens upp- och nedgångar. Vid en kraftig uppgång kan lånet därför bli mycket dyrare än beräknat vilket inte är så bra, men möjligheten finns ju också att det blir billigare.
Vill man veta vad räntekostnaden blir under den närmaste tiden - utan att behöva ana oro för uppgångar - bör man välja en bunden ränta. Eller varför inte betala halva lånet med fast ränta och den andra halvan med rörlig ränta? Detta brukar vara smart.
Räntan kan bindas i bara några få månader till flera år. Diskutera med din bankman eller en annan finansiell rådgivare vad som passar bäst för just dig!

Det kända SMS-lånet:
I takt med att mobiltelefoner har blivit allt vanligare i dagens samhälle har det också dykt upp en massa mobiltjänster. En av dessa är att låna pengar via mobilen och sms, vilket är väldigt dyrt. Dessa lån kallas därför mobillån eller sms-lån.
Man skickar ett sms till långivaren och inom bara några minuter så har man pengarna på sitt konto. Ofta handlar det om små summor från 500 kronor upp till 3000-4000 kronor. Det faktum att beloppen är små och lånens snabbhet gör att de ibland kallas snabblång eller mikrolån. Men tänk på att räntorna inom detta är sky-höga.

Enkelheten med denna typ av lån kan vara väldigt lockande, men låt dig inte luras. Man bör fråga sig själv om man verkligen behöver lånet. Kostnaden för sms-lån är nämligen mycket hög. Den effektiva räntan kan ligga på flera hundra procent, och detta kan göra så att du inte kan betala tillbaka. vilket gör dessa lån mycket "farliga".
Ett sms-lån kan dock vara ett alternativ för många som snabbt behöver pengar, men man ska vara medmeten om kostnaden och jämföra priser. Lånet ska ofta betalas tillbaka inom 30 dagar. På grund av lånesummans storlek och amorteringstiden behöver inte långivaren upplysa om lånets effektiva ränta i sina annonser enligt Konsumentkreditlagen.

Privatlån:
Ett lån som man vanligtvis brukar ta på en bank. Det här är pengar som sätts in på ditt vanliga konto i en samlad summa och som du är fri att använda till vad du vill. Jag tänker inte säga mycket mer om det i det här inlägget.


Hoppas något av ovanstående hjälpte just dig!

2 kommentarer:

  1. Hej till er alla!
    Jag är en internationella långivare som ger lån till alla personer i behov av ett lån. Om helst du behöver för ett lån av mig kontakter för att lämna din e-post och jag kontaktar du: ilievmarco15@gmail.com
    Tack

    SvaraRadera
  2. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK....

    SvaraRadera